Spesialklasser på Bryn

Villlaklassen

En byomfattende spesialklasse for 7 elever med diagnoser innen autismespekteret. Klassen ble opprettet ved skolestart høsten 2006. Vi holder til i en gammel trevilla på Bryn skole, med egen inngjerdet hage og vårt eget store, gamle epletre.

Vårt tilbud omfatter 1:1 undervisning. Vi er 5 spesialpedagoger og 4 miljøarbeidere som står for undervisningen og tilrettelegging av tilbudet. De fleste elevene har egne arbeidsrom til særtrening/undervisning. Alle elevene har egen PC ved pulten. I det daglige arbeidet legger vi stor vekt på struktur, forutsigbarhet, trivsel og trygghet. Vår undervisning tar utgangspunkt i et helhetlig syn på elevens utvikling ut fra den enkeltes utgangspunkt. Undervisningen er tilpasset elevens ulike nivå og hjelpebehov. Dette er også førende for valg av mål og metoder.

Villaklassen har egen Aktivitetsskole, der miljøarbeiderne fra skolen + noen flere, tar godt vare på elevene om ettermiddagen.

A-klassen

En spesialklasse for barn med generelle lærevansker. Klassen består av 8 elever, to lærere og en assistent. Elevene får opplæring etter individuell opplæringsplan (IOP). Det legges vekt på opplæring i de grunnleggende ferdighetene innenfor lesing, skriving og regning, samt sosial kompetansetrening. Undervisningen tilpasses den enkelte elevs forutsetninger. Det legges vekt på praktiske erfaringer og bruk av varierte metoder og materiale i undervisningen.

A-klassen har ofte uteskole. Da besøkes lavvoen i Østmarka, ulike museer og områder egnet for lek og læring i Oslo. A-klassen har også skolekjøkken en gang i uka. Enkelte av elevene følger sine trinn i kunst og håndverk og kroppsøving, mens andre har all undervisning i A-klassen. A-klassen har faste rammer og forutsigbarhet, noe som skaper trygghet og trivsel hos elevene.

Mottaksklassen

Første møte med det norske skolesystemet for barn og unge som flytter til Oslo og ikke behersker norsk. Elevene skal være i Mottaksklassen i 10 måneder til de behersker tilstrekkelig norsk muntlig og skriftlig. Da overføres de til sin nærskole.

På Bryn skole kaller vi oss Velkomstklassen og har elever fra 2. til 7. trinn. Vi satser på læring og trivsel i et hyggelig miljø. Vi er en fargerik, liten gruppe med blide elever.